EROTU EDUKSESI.
AIKUISKOULUTUKSEN UUTISKIRJE
TERVETULOA LUKIJAKSI!

Tervetuloa Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) julkaiseman sähköisen aikuiskoulutuksen uutiskirjeen lukijaksi. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvässä kirjeessä käsitellään mitä erilaisimpia aikuiskoulutukseen liittyviä asioita oppimisesta ja osaamisen kehittämisestä aina tutkintotavoitteiseen opiskeluun asti. Lisäksi saat uutiskirjeen kautta mielenkiintoista tietoa LUT:ssa tehtävästä tutkimuksesta.

Ensimmäinen uutiskirje on lähetetty kaikille asiakasrekisterissämme oleville asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Jos jatkossa haluat saada kirjeen, tilaa se suoraan sähköpostiisi ja varmistat ajankohtaiset uutiset LUT:n aikuiskoulutuksesta. 

Antoisia lukuhetkiä!

 

NYT JOS KOSKAAN KANNATTAA HANKKIA LISÄOSAAMISTA

Talouskriisi näkyy jokapäiväisinä teollisuuden lomautuksina ja irtisanomisina. Tämä koskee kaikkia henkilöstöryhmiä, myös korkeasti koulutettuja asiantuntijoita ja keskijohtoa. Jos tässä tilanteessa voi nähdä jotakin hyvää, niin se voisi olla uutta luovan muutoksen mahdollisuus sekä yksilön että yritysten näkökulmasta.

Lue lisää

OPISKELU ON TYÖTÄ ITSEÄ VARTEN

Täydennyskoulutus on tuonut UPM Kymin tuotantopäällikölle, DI Pekka Mertakorvelle apua metsäteollisuuden kokemien suurten muutosten ymmärtämiseen. Teollisuudenalalla kilpailu työpaikoista kovenee yhä ja kouluttautuminen voi olla avain oman työpaikan pysyvyyteen.

Lue lisää

YRITYSYHTEISTYÖ ON POLTTOAINETTA YLIOPISTOLLE

Lappeenrannan teknillinen yliopisto tekee yritysyhteistyötä kaikkien perustehtäviensä yhteydessä. Koulutustarjonta peruskoulutuksessa ja erityisesti täydennyskoulutuksessa on yritysten henkilöstön kehittämisen väylä. Yrityskontaktit tutkimus-hankkeissa ovat oleellinen osa akateemisten tulosten saavuttamista. Yhteiskunnallisen vaikuttavuuden osalta yritysyhteistyön kehitystä mittaavat muun muassa toimeksiantoina tehtävät opinnäytetyöt tai patenttien ja spin off -yritysten syntyminen.

Lue lisää

AIKUINEN OPPIJANA

Puhuttaessa aikuisesta oppijana ja aikuisen oppimisen erityispiirteistä on pidettävä lähtökohtana sitä, että keskeisin aikuisopiskelijan piirre on lisääntyvä heterogeenisyys. Tästä syystä on vaikea määritellä tyypillistä aikuisopiskelijaa. Myös rajanveto aikuisen ja nuoren oppimisen välille on vaikeaa. Joitakin erityispiirteitä aikuisen oppimisessa on kuitenkin osoitettavissa, joita voi hyödyntää yliopistotasoisessa koulutuksessa.

Lue lisää

TUTKITTU JUTTU: PUUSTA BIOPOLTTOAINETTA

LUT:n kemiantekniikan osastolla työskentelevän tekniikan tohtorin, dosentti Tuomo Sainion tutkimuksen aihepiiri on kromatokrafisen erotuksen soveltaminen bioetanolin valmistukseen puusta. Hänen tutkimusryhmällään on meneillään kaksi tutkimushanketta; Tekesin rahoittama "Sellutehdas biojalostamona" ja Suomen Akatemian "Chromatographic separation for 2nd generation biofuel manufacture".

Lue lisää

ALKAVAT MODUULIT

Rakenna juuri sinua parhaiten palveleva koulutuskokonaisuus laajasta kauppatieteiden ja tekniikan alan moduulivalikoimastamme.

 
AJANKOHTAISTA
 

Aikuismaisteriohjelmat vetivät hakijoita
LUT:n aikuismaisteriohjelmiin haki kaikkiaan 269 tutkintotavoitteisesta opiskelusta kiinnostunutta aikuista.

Avoimen yliopiston monipuolinen tarjonta
Avoimen yliopiston laaja sekä tekniikan että talouden kursseja sisältävä kevään ja kesän tarjonta löytyy netistä.

LUT 40-vuotta
Lappeenrannan teknillinen yliopisto juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan.

LTY on nyt LUT
Lappeenrannan teknillinen yliopisto on ottanut käyttöönsä lyhenteen LUT entisen LTY:n sijaan.

 


 
Lappeenrannan teknillinen yliopisto
PL20 (Skinnarilankatu 34) (05) 621 11
53851 Lappeenranta info.koke@lut.fi
 peru tämä uutiskirje  palautetta toimitukselle
 tilaa tämä uutiskirje