Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo™In Englishpå svenska

Yrittäjyyskasvatus on jo pitkään ollut opetussuunnitelman perusteissa, mutta edelleen kansallisella tasolla nähdään, että opettajien on ollut paikoin vaikeuksia löytää sisältöjä ja keinoja, joilla vastata yrittäjyyskasvatuksen haasteeseen. Monesti tosiasia on, että "sitä saadaan, mitä mitataan" ja hanke vastaa tuohon haasteeseen!  

Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo on 4-vuotinen (1.2.2008 - 30.11.2012) ESR-kehittämishanke, jonka aikana rakennettiin yrittäjyyskasvatukselle mittaristo ja kirjoitettiin mittariston tueksi opaskirja. Mittaristo tehtiin perusasteen ja toisen asteen käyttöön ja se rakennettiin tukemaan opettajien, rehtoreiden ja koulutuspäättäjien työtä ja ohjaamaan yrittäjyyskasvatustoimia.  

Siirry mittaristoon TÄSTÄ

Yrittäjyyskasvatuksen mittariston™ kysymysvalikoima on laaja ja vastaaminen kestää noin 15 minuuttia. Käytettävissäsi on myös demoversio, jonka avulla pääset näkemään pariin minuuttiin tiivistettynä joitakin Mittariston kysymyksiä sekä saat käsityksen Mittariston teemoista ja vastaamislogiikasta. Demon löydät täältä.

Hankkeen koordinaattorina toimi Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja hankekumppanina Opinkirjo. Hankkeen rahoittajana toimi Opetushallitus ja yksityisrahoituksen osuuden on myöntänyt Yksityisyrittäjäin Säätiö. Lisäksi hankekumppaneina oli joukko kuntia ja koulutusorganisaatioita eri puolilta Suomea.

Lisätietoja:  
Elena Ruskovaara  
Director of Entrepreneurship Education
Lappeenrannan teknillinen yliopisto  
LUT Innovaatiot ja yrittäjyys
e-mail: elena.ruskovaara@lut.fi  
puh: +358 40 5550 320