Professor of Practice, varatuomari Atte JääskeläinenAtte Jääskeläinen on varatuomari, kokenut muutosjohtaja, ja toimii Professor of Practice -tehtävässä LUT-yliopiston School of Business and Managementissa. Hän on myös lontoolaisen huippuyliopiston LSE:n Visiting Senior Fellow. Hän vieraili 2017-2018 myös Oxfordin yliopistossa Visiting Fellow’na.

Aten erityisiä kiinnostuskohteita ovat:
  
- vaativien asiantuntijoiden johtaminen, muutosjohtaminen ja leadership, ja näiden takana olevat vaikuttamisen ja psykologian mallit
- digitaalinen arvonluonti, tekoäly ja alustatalous

Atte toimi ennen yliopisto- ja konsulttiuraansa 22 vuoden ajan vaativissa ja paineisissa journalistisissa johtotehtävissä, viimeksi Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajana kymmenen vuoden ajan ja sitä ennen muun muassa STT:n toimitusjohtajana ja Helsingin Sanomissa talous- ja politiikan toimitusten esimiehenä. Kaikkia näitä tehtäviä yhdisti suuri muutostarve, jatkuvasti vaihtuva tilanne ja monenlaiset ristipaineet, joissa päätöksiä oli tehtävä.

Hänen työnsä Ylen organisaation modernisoijana ja onnistuneen muutoksen toteuttajana on herättänyt laajaa kansainvälistä huomiota. Atte on kiertänyt laajasti Euroopassa luennoimassa erityisesti siitä, miten vakiintuneet organisaatiot tulee johtaa digitaalisuuden vaatimiin muutoksiin. Hän konsultoi jatkuvasti johtavia eurooppalaisia mediayhtiöitä strategiaan ja muutosjohtamiseen liittyvissä asioissa.  Loppuvuodesta 2020 hän julkaisee jo kolmannen Euroopan yleisradioliiton EBU:n tilaaman raportin siitä, miten median visaisimpia ongelmia voi käytännössä ratkaista. Ensimmäinen raportti on käännetty jo seitsemälle kielelle. Hän on johtanut myös tutkimushanketta ennustavan tekoälyn soveltamisesta toimitustyön käytännössä.

Atte oli alkuvuodesta 2020 mukana perustamassa talouskriisi.fi:tä, joka kasvoi hetkessä tuhansien suomalaisvaikuttajien vapaaehtoisvoimin ylläpidetyksi yhteisöksi, jonka tarkoitus on auttaa koronan aiheuttamien talousongelmien ratkaisemista. Atte on laajasti verkottunut Suomessa ja kansainvälisestikin mediajohtajien keskuudessa.

Atte on myös sertifioitunut johtavien, vahvasti akateemiseen tutkimukseen perustuvien persoonallisuustestien, tunneälytestien ja organisaatiokulttuurin ja organisaation tehokkuuden testien tekijäksi.

Attea voit seurata Twitterissä nimellä @attesakari ja LinkedInissä osoitteessa  
https://www.linkedin.com/in/attejaaskelainen/.

Kysy Atelta kurssista:  
Puhelin: +358 40 545 4782
atte.jaaskelainen@lut.fi.