Kokemuksia hitsauskoordinoijan pätevöityskoulutuksestaTehokas ja toimiva kokonaisuus

”Työtehtäviini AGAlla kuuluu myyntiin ja tekniikkaan liittyviä asioita: muun muassa hitsauskaasujen markkinointia, tuottavuuden ja laadun tuomista asiakkaan hitsausprosessiin, turvallisuusasioita ja hitsauskoordinaattorina toimimista. 2000-luvun alussa käymäni hitsauskoordinoijan pätevöityskoulutus on auttanut usein päivittäisissä työasioissa. Monet asiakkaat ovat käyneet saman koulutuksen ja työntekoa helpottaa, kun puhumme samaa kieltä.

On sekä yrityksen että henkilökohtainen etu osallistua hitsauskoordinoijan pätevöityskoulutukseen. Meidän yrityksessämme koulutus on lähes standardi; tietotason lähtökohta. Se on yritykselle myös imagoasia. Itselleni koulutuksen kaikki sisällöt ovat tulleet tarpeeseen käytännön työssä.

LUT:n koulutus on toimiva kokonaisuus. Opiskelu on tehokasta lähiopetuspäivinä ja niin pitää ollakin, jotta voi kunnolla keskittyä asiaan. Työn ohella suoritettava koulutus vaatii opiskelijalta paljon lukemista, keskittymistä ja vapaa-ajan antamista opiskelulle.

Hauskinta ja mukavinta kurssilla olivat opiskelukaverit. Nyt on tuttavuuksia eri aloilla ja kurssikavereiden kanssa on tehty yhteistyötä myöhemminkin. Oli hienoa oppia tuntemaan myös luennoitsijat. Nykyään toimin itsekin kouluttajana.”

Tuomo Kuusisto
Hitsausteknikko IWT
Oy AGA Ab


Tällä koulutuksella saa töitä

”Hitsauskoordinoijan pätevöityskoulutus on minulle tuttu 1990- luvulta: osallistuin koulutukseen työskennellessäni LUT:ssa. Koulutuksen jälkeen siirryin telakalle työskentelemään hitsausinsinöörinä ja sen jälkeen tutkimus- ja kehityspäällik-könä. Kuusi vuotta sitten siirryin Kempille, jossa olen työskennellyt useissa eri tehtävissä.

Kempin hitsausryhmään töihin päästäkseen täytyy olla IWE- tai IWTpätevyys. Ainakin hitsausneuvojilla ja -insinööreillä tämä koulutus kuuluu olla. IWT- ja IWE-tutkintoihin kuuluvat tiukat kokeet, jotka ovat omiaan takaamaan laatutason. Laadukkaita ovat myös kouluttajat; LUT:lla on osaavaa porukkaa.

Nykyisessä työssäni innovaatio- ja kehitysjohtajana törmään jatkuvasti IWE- ja IWT-koulutettuihin kollegoihin paitsi Suomessa, myös Aasiassa, Venäjällä tai Etelä-Amerikassa. Kun yhteistyökumppanilla tai asiakkaalla on kyseinen koulutus, se määrittää hänen osaamisensa tietylle tasolle. Voi hypätä suoraan asiaan eikä tarvitse vääntää rautalangasta.

Koulutuksesta jäi matkaan paljon kontakteja. Verkostoituminen on vähintään yhtä iso tekijä kuin tietotaidon kehittyminenkin.”

Mikko Veikkolainen
Innovaatio- ja kehitysjohtaja IWE
Kemppi Oy